HUR FUNGERAR FETTFRYSNING?

Cryolipolys eller fettfrysning som det kallas för är en vetenskapligt bevisad metod som permanent reducerar lokala fettdepåer.

Fettfrysning med Coolshaping RS1 använder sig av ett eller flera handenheter som suger in fettvävnad, kyler ner den till minus 10 grader och förstör fettcellerna. Fettceller är mycket mer känsliga för kyla och dör genom så kallad apoptos, naturlig celldöd, medan all annan vävnad såsom hud, nerver och muskler inte påverkas. Inget obehag och inga biverkningar.

Fettfrysning är en icke-kirurgisk fettreducerande behandling som är ett resultat av årtionden av forskning av två världsberömda forskare, Dr Rox Andersson och Dr Dieter Mannstein. Det är metod som har kontrollerats och undersökts ur alla tänkbara synvinklar.

Upp till 30% fettreducering på en behandling

Fettfrysning eller cryolipolys är en patenterad teknik utvecklad av forskare på Harvard universitetet i USA.
Fettfrysning använder lokal kontaktkyla för att döda och eliminera fettceller under huden. Endast fettcellerna fryser och elimineras medans hudceller och vävnad inte påverkas. Med fettfrysning behövs inga kirurgiska ingrepp, ingen återhämtningstid eller biverkningar.

Själva behandlingen inleds med 5 minuter långsam nedkylning tillsammans med vakuum. Huden når sedan rätt temperatur på cirka minus 10 grader och kyls ner i ungefär 60 minuter. Under denna timma kan patienten bara ligga där och ta det lugnt.
Direkt efter behandlingen kan huden sticka och kännas bortdomnad, men detta är normalt. Ingen annan större förändring i huden är normalt.

Efter 3-4 dagar börjar fettcellerna att brista. Denna inflammatoriska process håller i sig i ungefär 14 dagar och kroppen arbetar hårt med att tömma dem döda fettcellerna på innehåll med hjälp av kroppens naturliga återuppbyggande och läkande process. Fettcellerna har nu krympt och absorberas långsamt av kroppen.

30 dagar efter behandlingen har den inflammatoriska processen lugnat ner sig, delar av fettcellerna som har dött håller fortfarande på att absorberas av kroppen och denna process kan pågå i upp till 90 dagar efter behandlingen. En minskning av fettceller kan nu märkas i fettlagret. En fettfrysning behandling kan minska upp till 30% fett på endast en behandling.

Efter en behandling med Coolshaping RS1 kan huden rodna, bli blå, svullen, sticka och kännas bortdomnad. Dessa effekter avtar vanligtvis efter några dagar.

Någonting som är viktigt att vara medveten om är att en fettfrysning behandling inte kan användas som en bantningsmetod, behandlingen är utformad för personer som har små fettdepåer på kroppen som dem vill minska som kärlekshandtag eller muffinsmage. Resultatet av en behandling med Coolshaping RS1 är bestående och fettcellerna som har eliminerats kommer inte tillbaka.

Vi rekommenderar att man alltid genomgår en konsultaiton innan en behandling.

Steg 1: Inledning

Behandlingen startar med 5 minuters långsam nedkylning tills rätt temperatur uppnås.

Steg 2: Behandling

Fettcellerna i behandlingsområdet börjar reagera på kylan.

Steg 3: 30 Dagar

Efter behandlingen fortsätter cellerna att dö och transporteras ut ur kroppen.

Steg 4: 90 Dagar

Fettcellerna har minskat och man kan se synliga resultat.